Llocs d'interès

Consultar l’oficina de turisme per veure activitats gratuïtes a la platja pels joves, els més petits i les famílies; inflables, festa de l’escuma, animació, bicicletes, senderisme, salsa, kayac, vòlei platja, futbol platja, etc.

 

Places

Plaça de l’Ajuntament; Situada al centre del poble d’accés per a vianants, amb varies terrasses de cafeteries, un restaurant i un quiosc.

Plaça de L’Església; Situada al costat de la plaça de l’Ajuntament. El inici de la construcció de l’església data del 1539 tot i que ha sofert varies reconstruccions. Aquí comença el tram de vianants del carrer comercial anomenat carrer Església.

Plaça de Vicenç Ferrer; Situada entre el carrer Església i el carrer Jovara, on a pocs metres tenim un pas soterrani que dóna accés al passeig de les roques. A la plaça Vicenç Ferrer hi trobem un petit parc infantil, bancs per a descansar o llegir i una cafeteria amb terrassa.

Plaça d’Espanya; Situada entre la plaça de l’Ajuntament i la Riera de Capaspre. Coneguda com la plaça del bunyol. En aquesta plaça hi trobem un vaixell que recorda aquells antics mariners de la Calella dels 50. La plaça està envoltada per terrasses de cafeteries i restaurants.

Parcs

Dalmau; També anomenat “els pins”, un parc molt extens de 18’4 ha amb 2 parcs infantils amb jardins i boscos mediterranis. A la part superior es troba el pati de l’ós, un espai ideal per passejar i estar en contacte amb la naturalesa acompanyat dels més petits. Podeu consultar el mapa dels diferents itineraris (panoràmic, cultural i botànic) dins el parc.

Els Eucaliptus; Inicia al costat de l’estació de tren i acaba al Rierany dels frares, final de Calella i pas al barri de poble nou pertanyent a Pineda de Mar. Compta amb un parc infantil i un parc pels animals.

Passeig de Manuel Puigvert; També anomenat Passeig de Mar. Paratge ideal per passejar a primera línea del mar sota l’ombra de plataners i palmeres. Hi ha dues terrasses de bar/restaurant, una just davant el pas a nivell del tren i l’altre al mig, ambdós restaurants tenen confrontant un parc infantil. Hi ha diferents accessos per a vianants al llarg de tot el passeig.

Passeig Garbí; Davant de la zona hotelera, inicia en el pont de fusta al final de “la Riera de Capaspre”. Compta amb carril bici i bancs per seure, és un passeig molt agradable per caminar, córrer o anar amb bici.

Rutes a peu

Si us agrada passejar i observar els elements de la natura des de Calella tenim 3 rutes a peu establertes i senyalitzades que podeu consultar en el mapa adjunt.

1. Ruta de l’esquirol: 3km i una hora de durada aproximadament.
2. Ruta del corb marí: 3 km i una hora i mitja de durada aproximadament.
3. Ruta de la guilla: 10 km i 2 hores i mitja de durada aproximadament.

Ruta Renaixentista

Si us agrada l’arquitectura aquesta ruta us portarà per les cases més antigues del poble on podreu conèixer a través dels diferents panells escrits la història de cada una. Veure el mapa.

Les Torretes

Dos torres de comunicació construïdes el S. XIV, són un excel·lent mirador sobre el Mediterrani i els boscos de Calella. La ruta del Corb Marí passa per aquest paratge.

El Far

Va ser inaugurat l’any 1859, la llum del far assoleix una distància d’unes 35 milles i és conegut a les cartes de navegació per les seves llampades, 3 i 2, cada 30 segons. Es pot visitar el recinte on també s’hi troba un museu, els horaris de visita varien, a partir del mes d’abril fins agost obren de div-dium, millor consulteu els horaris a l’oficina de turisme. La ruta del Corb Marí passa per aquest paratge.

Platges

De Les Roques; Situada al sud del municipi confrontant amb el poble de St. Pol. Hi trobem cales d’aigua neta i transparent envoltades de pins i penya-segats. Compta amb un restaurant bar, un mur d’escalada, i una de les cales és nudista (cala d’en Pere). Fa 750 m de longitud i 25 d’amplada.

Garbí; Situada davant de la zona hotelera ha sigut guardonada amb el distintiu de qualitat “Q” de l’ICTE i des de l’any 1994 amb la bandera blava de les platges d’Europa, garantint la qualitat de l’aigua i dels serveis. Fa 814 m de longitud i 72 m d’amplada. Compta amb àrees de futbol, vòlei platja i bàsquet, hi ha varies guinguetes amb serveis públics, serveis de seguretat i vigilància, dutxes, lavabos i cadires amfíbies adaptades per a persones amb alguna discapacitat.

Gran; Paral·lela al “passeig de mar”, també compta amb la bandera blava de les platges d’Europa. Fa 1500 m de longitud i 72 m d’amplada. Com és una continuació de la platja Garbí compta amb els mateixos serveis.

Centre comercial

Mercat municipal; Situat a la NII, és un mercat cobert i just al pàrquing que es troba davant de l’edifici, s’instal·la el mercat a l’aire lliure els dissabtes al matí, on s’hi pot trobar tot producte de la terra, articles de la llar, roba, etc.

La Riera “Capaspre”; La principal riera (riu curt i estret) del poble, recentment coberta degut a les inundacions que es patien per les pluges abundants. Actualment degut a la recuperació de l’espai s’hi han instal·lat varies terrasses de bars i restaurants. Hi trobem l’accés principal a la platja Garbí i a la platja Gran. La Riera de capaspre compta amb un carril bici.

Carrer de l’Església; Principal eix comercial del poble. Es tracta d’un carrer per a vianants que va des de la plaça de l’església fins al final del municipi. S’hi poden trobar tot tipus de comerços (bars, cafeteries, gelateries, complements, roba, esportius, tatuatges, etc.).

Centres mèdics

Hospital; Centre salut públic, situat a la NII, es troba a 5 minuts caminant dels apartaments. Es tracta de l’hospital comarcal (160 places), compta amb servei d’urgències.
www.salutms.cat

Centre Mèdic Creu Groga; Situat a la NII a la primera rotonda venint des de Barcelona. Centre de salut privat amb unitat de medicina familiar i un ampli ventall d’especialitats mèdiques.
www.creugroga.com

Centres culturals

Sala Exposicions “Ajuntament vell”;  Ajuntament antic reformat. A la planta superior hi ha exposicions itinerants d’art. I a la planta baixa hi ha oficines del consistori i una sala polivalent per a la realització de xerrades i cursos. Just davant hi ha un panell electrònic on s’hi pot consultar informació sobre Calella. Situat a la plaça de l’Ajuntament.

Biblioteca Municipal; Situada en una casa senyorial de la plaça de l’Ajuntament, construïda al S. XIV i reformada l’any 2006. S’hi troben tot tipus de diaris, revistes, llibres i material audiovisual. S’hi fan xerrades i també hi ha taules d’estudis i ordenadors. Els dissabtes al matí normalment hi fan tallers i activitats pels més petits.

Museu Arxiu; és un museu local pluri-disciplinari que investiga, conserva i difon els diferents aspectes del patrimoni de la ciutat. Es troba en un gran casal del segle XVII. Situat al C/ Escoles Pies molt a prop de l’Ajuntament.

Fàbrica Llobet; Edifici de grans dimensions, antiga fàbrica tèxtil de les més importants d’Espanya en gènere de punt, en altres temps en què Calella era sobretot una ciutat industrial. S’hi troba  la seu de diverses entitats calellenques i naus de grans dimensions per a esdeveniments com ara balls de carnaval, festivals de dansa, concerts, etc. Situat a la NII, a prop de la plaça del mercat.

Cinema Sala Mozart; Situat al carrer església Nº 91, s’hi projecten les principals pel·lícules que s’estrenen. Dilluns és el dia de l’espectador, i els dijous normalment projecten pel·lícules més alternatives. Podeu consultar la cartellera.
www.ecartelera.com

Instal·lacions esportives

Camp de futbol de mar; Consta de dos camps de gespa artificial. Un de 92×50 m i l’altre de 40×20 m. Hi ha 4 vestidors i un per a monitors. Es troba situat davant de l’estació de tren.

Piscina Municipal; Hi ha 2 piscines, una de 25×12’5 m i una altre de petita amb sal de 6×12,5 m. Horaris de dill-dij 7:00-22:45 h, div 7:00-21:30 h, dbte 9:00-21:00 h, dium 9:00-14:00 h.

Water Sport Centre; Ofereix classes de vela, windsurf, catamarà, wakeboard, watersky i kayac. També es poden dur a terme moltes activitats nàutiques com parasailing, banana-bus, flysfish, waterski, speedboat, etc. Hi ha dos centres; a la platja de Garbí davant de la guingueta Zona 2, i l’altre a la platja Gran al costat del club nàutic.
www.watersportscentre.com

Zona Esportiva la Muntanyeta; pistes municipals d’atletisme i un camp de gespa natural de dimensions 102x60m.

Pavelló esportiu Parc Dalmau; Instal·lació poliesportiva coberta, equivalent a un mòdul PAV-2, amb un camp central de futbol sala, handbol, bàsquet i voleibol, i dos camps transversals d’handbol (entrenament), bàsquet i voleibol.

Tenis pàdel Calella; En aquest centre compten amb 3 pistes de pàdel i una de tennis green set. Lloguen pistes i també fan classes. Situat davant de la platja a l’alçada del Rierany dels Frares.
www.padelcalella.com

Crol centre; Aquesta instal·lació compta amb una piscina de dimensions olímpiques 50×25 m al aire lliure, climatitzada.
www.crolcentrecalella.com

Altres

Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC); Oficina de la policia per tractar temes de seguretat i convivència ciutadana. Plaça Vicenç Ferrer. Tel.: 93 769 16 62

Oficina d’informació turística; Situada a la NII al costat de l’hospital C/ Sant Jaume 231. Horari  1 de novembre 30 d’abril dilluns a divendres de 9:00h a 13:00 h 1 de maig al 31 d’octubre dilluns a dissabte de 9:00 a 13:00 h. i de 16:00 a 19:00 h. diumenges i festius de 9:00 a 14:00 h. A l’estiu hi ha una altre oficina situada a la sortida de l’estació de ferrocarril. www.calellabarcelona.com

 

[fts_instagram instagram_id=32032227646 access_token=32032227646.da06fb6.b355c7e2b1954d03bf4fd889cbe4f1c7 pics_count=6 type=user profile_wrap=no super_gallery=yes columns=1 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=no]
× How can I help you?